L’escriptora Eva Piquer i la il·lustradora Eva Armisén publiquen ‘Com abans de tot’, el seu nou llibre, i ens el venen a presentar a l”Àrtic‘.

Repensar les coses “com abans de tot”

Al llarg de cinc anys, Eva Piquer i Eva Armisén van publicar escrits i il·lustracions combinades en posts al web de Catorze.cat. L’estil pretesament naïf de la dibuixant contrastava i acompanyava molt bé el to sovint melancòlic i sempre intimista de l’escriptora, que es submergeix en les petites quotidianitats de la vida per treure’n grans reflexions.

“És molt bonic rebre una cosa i crear sobre si, però també ho és donar una cosa que per tu té un sentit i que li posin paraules i l’expliquin des d’un altre punt de vista.”

Eva Armisén, il·lustradora

‘Com abans de tot’ aplega aquests articles en un llibre que es publica en plena pandèmia, quan molts dels temes que tracta Eva Piquer agafen una altra volada o es veuen afectats per aquesta normalitat asèptica i malalta. I enmig d’aquesta tensió i d’aquest enclaustrament, el llibre es converteix en una invitació a tornar a la vida, a tocar de peus a terra, repensar les petites coses i, fins i tot, a encarar la quotidianitat amb un nou alè. I també, ja que hi som, a nedar una mica.

“La idea d’escriure tu una cosa… almenys jo, quan escric una cosa, m’agrada d’aquella manera que acabo d’escriure. Enviar-li a l’Eva i que, al cap d’un parell de dies, et torni el meu text il·lustrat, em fa l’efecte que fa volar molt més el meu text. És a dir, aconsegueix que m’agradi el meu text!”

Eva Piquer, escriptora

Eva Piquer i Eva Armisén: pintar paraules

A més del seu nom de pila de reminiscències bíbliques, les nostres convidades d’avui tenen en comú la vocació de posar paraules i imatges al servei de les petites coses. Així, la barcelonina Eva Piquer ha dibuixat amb paraules llibres per a petits i grans, a més de dirigir el setmanari Catorze.cat i col·laborar en diversos mitjans de comunicació, mentre que la saragossana Eva Armisén escriu amb il·lustracions en tota mena de formats i suports, sempre amb el seu estil colorista i optimista.

I a banda de tot això, l’Eva i l’Eva també han col·laborat plegades i ens han convidat a evadir-nos una mica de tot plegat, que és un dels grans plaers de la lectura. Ara, en canvi, ens proposen que tornem a la realitat i la confrontem ‘Com abans de tot’ i, per això, avui les convidem a l”Àrtic’, on sabem que la cultura pot ser el millor manual per reaprendre a viure tots junts.

Eva Piquer i Eva Armisén