Un nap o una col poden ser instruments musicals per interpretar obres com ‘Fast’ (1935), de John Cage, el compositor americà pioner de la utilització d’instruments no tradicionals i que ha deixat una forta petjada a la forma que tenim d’entendre la música i el so i, per demostrar-ho, L’Auditori de Barcelona ha repassat en 13 obres de diferents compositors l’univers de Cage a l’espectacle familiar ‘Out of the cage’. La temporada de Sampler Series, l’aposta per la música contemporània a L’Auditori, també ens proposa una acció performàtica aquest dissabte a la Fundació Joan Miró, ‘Standing and sitting’. Un cicle que va inaugurar el compositor Pablo Carrascosa Llopis amb l’obra ‘White’, interpretada per la Barcelona Modern Ensemble i Frames Percussion.

Sampler Series: Ivo Sans treballa a la Fundació Miró

El músic i artista Ivo Sans presenta aquest dissabte 20 de març ‘Standing and sitting’ a la Fundació Joan Miró dins del cicle Sampler Series. Ivo Sans passarà una jornada laboral a la fundació acompanyat de la seva bateria, però més que una actuació és una acció, una performace que tracta sobre l’artista com a treballador, l’artista i el seu procés de creació, l’artista i el seu dia a dia, i al llarg d’aquest dia rebrà la visita d’altres artistes com la bailaora Sonia Gómez, el saxofonista Jaume Ferrer i l’humorista Miguel Noguera.

‘Out of the cage’, música contemporània per tota la família

El compositor John Cage va demostrar que la música es podia trobar als llocs més insospitats i que calia deixar de fer la diferència entre soroll i música, les seves premisses són la base de l’espectacle familiar ‘Out of the cage’, que podem trobar a L’Auditori digital. Quatre percussionistes posen en escena composicions del segle XXI, a partir de l’imaginari artístic d’una de les grans figures del XX: John Cage (1912-1992).