La vitoriana Amaia Arrazola tenia una vida i una carrera a Madrid, on treballava com a directora d’art per a publicitat, però la feina no l’acabava de satisfer i ben aviat va canviar la meseta pel Mediterrani. I així, amb un cop de cap, ho va abandonar tot i es va traslladar a Barcelona, on va estudiar a l’ELISAVA. I la jugada no li ha sortit malament a aquesta artista inquieta, capaç de dissenyar unes cartes del tarot, un paquet de tabac, un gerro de terrissa o uns mitjons, i de convertir-se en una de les noves veus de la il·lustració en femení. Per tot això, avui l’hem convidada a l”Àrtic’, on sabem que la dona, ja sigui el 8 de març com qualsevol altre dia de l’any, té molt a dir i a pintar.

 

La vida polifacètica d’Amaia Arrazola

Amaia Arrazola sap que per sobreviure en el món de la il·lustració, i més si ets freelance, has de tocar tots els pals possibles. Això inclou dir que sí a feines gratis, sobretot quan comences, obrir-te a experimentar amb tot el que et proposin, forjar-te una veu pròpia i, també, ser una bona persona. Arrazola s’ha fet una carrera a poc a poc, fixant un traç que alguns podrien titllar d’infantil, però que amaga una força expressiva resseguida per la ironia latent en les seves il·lustracions. Tot plegat li ha servit per fer-se un nom, però també per reivindicar causes que considera necessàries, com les que tenen a veure amb el feminisme.

La maternitat il·lustrada

L’il·lustradora Amaia Arrazola va ser mare fa poc més d’un any. Aquest fet, que no seria ressenyable quan parlem de la seva feina, s’ha convertit en l’eix central del que serà el seu proper llibre: un treball sobre la maternitat, que es titularà ‘Meteorito’, plasmat amb les il·lustracions que han fet d’Amaia Arrazola un dels noms més reclamats del panorama català i estatal.