El novel·lista i poeta Martí Sales ha publicat ‘Aliment’, un diccionari de terminologia molt personal que associa a la gastronomia i que publica Club Editor.

El receptari de Martí Sales

Com tants altres de la seva generació, Martí Sales feia cuina de supervivència i plats senzills. L’amor, però, el va portar a elaborar menjars més treballats, entre el tradicionari català i l’exotisme de qui ha viatjat i s’ha nodrit molt i molt bé en altres països.

Amb tots aquests ingredients, Sales ha elaborat un diccionari que funciona com unes ‘Mil i una nits’, un compendi de relats plantejat des de l’amor per la narració però també per la cuina i l’escriptura. Ficcions, poemes, entrevistes, assaigs i biografies formen part d’aquest ‘Aliment’, que compta, a més, amb il·lustradors com Frederic Amat o Oriol Malet.

La paraula a la sang

Novel·lista, poeta, traductor i músic, el barceloní Martí Sales i Sariola porta la paraula escrita a la carn i a la sang. Hereu d’una il·lustre nissaga d’escriptors i editors, ha alternat la prosa i la poesia per parlar-nos de ‘Huckleberry Finn’, relatar-nos els seus ‘Dies feliços a la presó’ o reflexionar sobre el ‘Principi d’incertesa’.

Tot plegat, mentre traduïa noms de la talla de Kurt Vonnegut, Shirley Jackson, Patti Smith o Stephen King, o sacsejava el panorama musical amb Els Surfing Sirles. I ara, el Martí podríem dir que s’estrena com a gastrònom i ho fa amb un llibre que publica a l’editorial que va fundar el seu besoncle. És l’excusa perfecta per convidar-lo avui al sofà de l”Àrtic’, on ens agrada omplir l’estómac i l’esperit de bons aliments i, si pot ser, cuinats a foc lent.