La crisi sanitària va agafar Els Amics de les Arts amb un disc a punt de sortir del forn. Però el confinament va fer que la banda hagués d’ajornar la presentació del seu cinquè àlbum, ‘El senyal que esperaves’, que finalment es publicarà el 18 de setembre amb 10 temes nous, alguns dels quals ja han anat avançant a les xarxes.

Però Dani Alegret, Ferran Piqué i Joan Enric Barceló no es van voler quedar de braços plegats mentre eren tancats i van decidir seguir creant i compartint la seva música. D’una banda, es van llençar a fer una websèrie per entretenir els seus fans, i alhora, els van demanar que triessin cançons del grup per tal d’interpretar-les cadascun des de casa seva i oferir-les a través del seu canal de YouTube. Així va sorgir un repertori titulat ‘Els dies més dolços’ que inclou temes mítics dels de Sant Andreu que no sempre tenen lloc als seus concerts. Temes com ‘No ho entens’, ‘Tots els homes d’Escòcia’ o ‘Casa en venda’ que han sonat en viu i sense pantalles al festival Grec. Un concert emès en directe per betevé el dimecres, 29 de juliol.

Crònica del concert en format despullat

El concert al Teatre Grec ha permès al públic la possibilitat de veure la banda barcelonina en un format acústic i de proximitat, poc habitual, amb el suport d’una violoncel·lista Maria de Palol i una ballarina Idu Massa. “És un espectacle que ens pensàvem que no tindríem temps de fer mai, perquè en concert sempre et demanen temes festius”, explica Joan Enric Barceló. “És donar l’oportuinitat a temes que són més per escoltar a casa”, rebla Ferran Piqué.

Els Amics de les Arts han fet sonar també temes més ‘ballables’, com ‘Jean Luc’ o ‘4-3-3’. Al final del concert ha fet aparició també la cantant i trompetista Andrea Motis, qui ha intervingut en dos temes abans dels bisos: ‘Ocells’ i ‘Louisiana o els camps de cotó’. Un directe que és resultat d’una situació d’excepcionalitat i que portarà la banda de gira aquest estiu per escenaris com els dels festivals Cruïlla XXS (Camp Nou, 31 de juliol), Sons del món (Roses, 14 d’agost) o Porta Ferrada (Sant Feliu de Guíxols, 22 d’agost).

Informació de servei

Interpretació:

Joan Enric Barceló (veus, guitarra), Ferran Piqué (veus, guitarra, bases) i Dani Alegret
Horaris: dimecres, 29 de juliol, a les 22 h
Espai: Teatre Grec
Preu: 15 €