El Gremi de Cinema de Catalunya celebra la decisió del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) de permetre cautelarment la reobertura de les sales de cine, així com dels gimnasos i els equipaments esportius, sempre que es compleixin les mesures sanitàries indicades pel Procicat per fer front a la pandèmia del coronavirus. “És una molt bona notícia“, ha assegurat a betevé el president del gremi, Camilo Tarrazón. El sector esportiu també ha celebrat la decisió. 

Tot i això, Tarrazón també ha “lamentat” que hagi hagut de “recórrer a la justícia per aconseguir aquestes mesures que estàvem demanant al govern“. El representant del sector confia a poder “sumar l’executiu en aquesta resolució” i subratlla que el més important és que “ara podem obrir els cinemes”.

El TSJC ha admès el recurs que va presentar fa només tres dies el Gremi de Cinemes de Catalunya, en què qualificava d’“arbitrària” i de “desmesurada” la decisió de la Generalitat de Catalunya de paralitzar l’activitat de les sales pels brots de coronavirus. Abans d’emprendre accions judicials, el sector havia instat l’executiu català a rectificar, així com també ho havia fet l’Ajuntament de Barcelona, que sol·licitava que s’autoritzés la reobertura d’aquestes instal·lacions. Tot i això, el TSJC ha mantingut, per ara, el tancament dels locals d’oci nocturn.