El restaurant barceloní Freixa Tradició ha servit, aquest diumenge al migdia, l’últim servei abans de tancar. El xef i propietari del local, Josep Maria Freixa, de 75 anys, considera que ja ha arribat el moment de jubilar-se, tant ell com la seva dona. “Tenim els petits, els fills de la meva filla que no els podem gaudir gaire. Ara els gaudirem”, ha assegurat Freixa que apunta que també aprofitaran per conèixer “els pobles de Catalunya”. D’aquesta manera, el matrimoni tancarà aquesta etapa amb il·lusió, però amb “el cor una mica trist”.

En l’últim servei del restaurant, Freixa ha estat acompanyat del seu fill, el cuiner amb dues estrelles Michelin Ramon Freixa, ja que ha volgut cuinar de bracet del seu pare en un dia “únic i especial”. De fet, pare i fill van treballar-hi conjuntament al llarg de tres anys.

Freixa Tradició: 32 anys de cuina catalana

El restaurant va néixer l’any 1986 amb el nom El Racó d’en Freixa, un espai que integrava la cuina catalana amb la francesa i que va ser premiat amb una estrella Michelin. Anys més tard, la crisi econòmica va obligar el matrimoni a adaptar-se al nou escenari i van optar per donar tot el protagonisme a la cuina tradicional catalana. Aquest canvi també es va reflectir en el nom de l’establiment, ja que va adoptar-ne l’actual. Des de llavors, els macarrons a la barcelonina o el fricandó amb bolets han estat alguns dels plats estrella de Freixa Tradició.