Quan la Carla Rovira va estudiar a l’Institut del Teatre, aviat va tenir clar que allò no era el que volia fer. Alumna dels cursos d’interpretació, l’IT li va provocar un seguit de frustracions i inseguretats, però també li va servir per tenir clar que per a ella el teatre era una altra cosa. I així, des dels seus inicis amb La Calòrica i amb LAminimAL, fins al seu debut com a dramaturga i directora amb ‘Most of all you’ve got to hide it from the chicks’, la Carla va bastir una veu pròpia sense convencionalismes ni manierismes teatrals de cap mena.

Quasi bé una dècada després, la Carla Rovira ha aconseguit allò que molts dels seus companys de l’Institut del Teatre mai no podran fer: tenir un nom que és sinònim d’una manera d’entendre les arts escèniques, convertir-se en algú reclamat per festivals de primer ordre, esdevenir un dels rostres teatrals de la seva generació i ser al Teatre Lliure no un, sinó dos cops aquest mes.

Dones lliures

El Teatre Lliure programa el cicle Dones Lliures, sobre el paper de la dona en la cultura i la societat, i una de les activitats que organitzen són els ‘Clàssics desgenerats’, amb participació, entre altres, de Carla Rovira. Del 17 al 20 d’aquest mes, s’oferiran diverses lectures de reversions de clàssics de la literatura de tots els temps. D”Otel·lo’ fins a ‘El retrat de Dorian Gray’, i de ‘Lisístrata’ fins a ‘Frankenstein‘, dramaturgues com Carol López, Clàudia Cedó, Marta Buchaca o Marília Samper transformen en clau femenina aquests textos. Carla Rovira s’enfrontarà amb l”Electra’, de Sòfocles, i amb ‘Kill Agamemnon’.

‘Aüc. El so de les esquerdes’

Però a més a més, Carla Rovira recupera ‘Aüc, el so de els esquerdes‘, que va coescriure amb Les Impuxibles. Estrenada fa un any i mig, s’ha convertit en un dels grans exponents del moviment feminista a l’escena local, amb la seva reflexió punyent i honesta sobre la violència exercida per la societat patriarcal contra les dones. Un tema que és un dels grans cavalls de batalla de Carla Rovira, un dels noms amb més present i futur del teatre català.