L’inici del nou any, com és costum, ve tranquil pel que fa a novetats i llançaments. Destacable és l’àlbum debut que Bad Bunny publicava per sorpresa a escassos dies de tancar el 2018, en el que, per si ell no fos poc, també hi trobem a Diplo o Drake. Zayn, l’ex-One Direction més prolífic fins al moment, també presentava el passat desembre un, mai millor dit, llarga-durada: vint-i-set cançons, ni més ni menys, conformen el seu segon treball en solitari.

També els Backstreet Boys venen amb nova música aquest 2019 i una gira que, per cert, passarà pel nostre país. Però aquí a l’’Habitació 910’ som molt nostàlgics, i ja que no sabem massa què esperar dels propers dotze mesos, posem la vista vint anys enrere. Així, la màquina del temps de betevé ens fa topar-nos de nou amb ells i el seu mític “I want it that way” que trobàvem dins del seu segon àlbum, ‘Millenium’.

I és que amb el nou mil·lenni a punt d’arribar, l’any 1999 venia molt marcat per l’endevinació dels sons del futur. Va ser un any ple de números u ja icònics i que deixaven entreveure que aquests sons i el nou pop estarien marcats per l’R&B i el Hip-Hop. Triomfaven, doncs, les Destiny’s Child, Will Smith o Lauryn Hill, i no podien faltar en aquest recordatori.

Però si hem de destacar una visionaria, conscient o inconscientment, aquesta va ser Cher i la introducció de l’ús de l’autotune en un macro-hit comercial com és ‘Believe’. Sens dubte, un recurs que ja de per si sona futurista i que avui dia és gairebé necessària, una tendència vinguda del trap que ja trobem a tot arreu.

Charli XCX i Troye Sivan porten sis mesos de nostàlgia amb el seu ‘1999’ i nosaltres ens hi sumem… Us sumeu al millor pop? Ja ho sabeu, aquí, a l’’Habitació 910’ de betevé! Per cert, el de la foto és el nostre Jordi Chicletol.

Escolteu el programa sencer aquí: