La cultura ha notat una forta sotragada per la crisi causada per la pandèmia. Revisem amb xifres les conseqüències del confinament i del tancament d’espais culturals durant el 2020 i intentem fer una predicció de com anirà el 2021.

Arts escèniques

Les dades de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca) retraten la pitjor caiguda de públic de la història: 1.357.000 espectadors menys a Barcelona, una xifra que suposa una disminució del 56 % del públic. S’han suspès centenars de funcions i desenes d’espectacles, i s’han deixat d’ingressar 35,7 milions d’euros.

Cinema

A les sales de cinema també hi ha hagut restriccions durant tot el 2020 i ara estan al 50 %. Algunes sales, com el Texas, han anunciat que tanquen i d’altres, com el Maldà o el Phenomena, han demanat ajuda als seus seguidors a través del micromecenatge.

Museus

Es calcula que els museus de l’estat espanyol van notar de mitjana una caiguda del 70% del públic en general. Malgrat que van estar oberts durant bona part de l’any, els confinaments perimetrals, la manca de turistes i l’aforament reduït ha provocat un descens dràstic de les visites als museus barcelonins.