La cultura ha notat una forta sotragada per la crisi causada per la pandèmia. Revisem amb xifres les conseqüències del confinament i del tancament d’espais culturals durant el 2020 i intentem fer una predicció de com anirà el 2021.

La cultura al web de betevé

Arts escèniques

Les dades de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca) retraten la pitjor caiguda de públic de la història: 1.357.000 espectadors menys a Barcelona, una xifra que suposa una disminució del 56 % del públic. S’han suspès centenars de funcions i desenes d’espectacles, i s’han deixat d’ingressar 35,7 milions d’euros.

Cinema

A les sales de cinema també hi ha hagut restriccions durant tot el 2020 i ara estan al 50 %. Algunes sales, com el Texas, han anunciat que tanquen i d’altres, com el Maldà o el Phenomena, han demanat ajuda als seus seguidors a través del micromecenatge.

Museus

Es calcula que els museus de l’estat espanyol van notar de mitjana una caiguda del 70% del públic en general. Malgrat que van estar oberts durant bona part de l’any, els confinaments perimetrals, la manca de turistes i l’aforament reduït ha provocat un descens dràstic de les visites als museus barcelonins.