Els artistes d’art urbà estan acostumats a pintar les seves creacions a parets de tot el món, però durant el confinament els carrers es van buidar i només quedava un opció, crear a casa. L’entitat B-Murals ha seleccionat peces de 80 artistes d’art urbà que van crear durant el confinament, una exposició, B-Local, que podem veure fins al 23 de gener a la Nau Bostik.

B-Murals: art urbà local

“B-Local” ha aconseguit aplegar una gran part de l’escena de l’art mural de Barcelona des d’artistes que no necessiten presentació com Btoy que va formar part del #CansFestival, organitzat per Banksy a Londres el 2008, a Jorge Rodríguez Gerada, creador de murals efímers a espais insòlits com una platja. B-Local ha mostrat l’art dels artistes urbans tancats entre quatre parets i ha creat una radiografia de l’art urbà a Barcelona durant el confinament, una escena que ha demostrat que pot treballar amb qualsevol material o tècnica: dibuix, instal·lacions, escultura, resina, vidre, fotografia.

L’escena de l’art urbà local confinada

Parlem amb dos artistes urbans de l’escena de Barcelona, Inocuo que l’any 2002 va fundar l’estudi de disseny Inocuo The Sign, i Kenor, muralista i escultor, que va començar de grafiter a la Barcelona de finals dels 80. I també descobrim els projectes de dues dones com Socatoba, artista formada en Belles Arts i ha exposat des del Japó a Nova York, i Perrine Honoré, il·lustradora i dissenyadora gràfica que sempre juga amb l’humor a les seves creacions.

L’art urbà és una eina potent de comunicació perquè és accessible, proper i humà””
Perrine Honoré, il·lustradora i dissenyadora gràfica