Escola de dansa Retahila

(ACN) Un total de 2.874 persones han sol·licitat des de divendres l’ajut de 750 euros per a professionals de les arts escèniques, arts visuals, música i d’altres activitats culturals, siguin artístiques, tècniques o de docència, segons han informat font del govern a l’ACN. Amb set dies naturals per presentar les peticions, l’ordre de recepció no es tindrà en compte per a l’atorgament dels ajuts, que esperen arribar a més de 8.000 professionals amb un pressupost total de 6,5 milions d’euros.

Per accedir a l’ajuda cal que els ingressos dels tres primers trimestres de 2020 no superin els 13.000 euros bruts. En el cas que el nombre de sol·licituds superi la partida disponible es prioritzaran aquelles persones de menys ingressos.

Després d’anunciar aquests ajuts per als treballadors de la cultura, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va frenar-los, en un primer moment, pel col·lapse del sistema en les ajudes per als autònoms (que anaven per ordre de sol·licitud telemàtica) en espera de trobar sistema més adequat. D’aquesta manera, divendres passat es va obrir finalment la convocatòria.