La 24 edició de la Barcelona Poesia ens ha deixat grans moments pel record des d’un pregó crític amb els mateixos poetes d’Albert Garcia Elena al recital de Kae Tempest, la primera vegada que puja a un escenari des del 2020, però aquesta no ha estat l’única figura internacional que ha visitat aquests dies a Barcelona. La poetessa brasilera Angélica Freitas ens ha visitat per conversar amb el seu editor a Espanya, Aníbal Cristobo, de Kriller71, i repassar uns poemes que han generat tota una legió de seguidors i detractors al Brasil. D’una banda, un dels títols dels llibres d’Angélica Freitas ‘Un útero és del tamaño de un puño’ és grafitejat a les parets de la seva província al Brasil i, de l’altra, els bolsonaristes han intentat prohibir la circulació del mateix llibre i excloure’l de les llistes de lectura preuniversitària perquè fereix els valors cristians.

Que la poesia tingui el poder de molestar als bolsonaristes i als evangelistes, que són una gent que està molt còmoda al poder, em sembla genial
Angélica Freitas, poetessa

Angélica Freitas a la Barcelona Poesia 2021

A Angélica Freitas se l’ha definit com a poetessa punk o possible lletrista de Pussy Riot pels seus versos combatius i directes. “M’agrada molt el punk, per allò de fer-ho tu mateixa i la seva senzillesa, però és una senzillesa que es conquereix, per mi la senzillesa és una bona qualitat, però s’ha de treballar”, reconeix Freitas. ‘Una mujer limpia’ és un dels poemes que podem llegir al llibre “Un útero es del tamaño de un puño” que tracta de denunciar la visió de la dona pura i perfecta. Al llibre d’Angélica Freitas també hi podem trobar un poema escrit amb l’ajuda de Google. “Les frases no són meves, jo només les he ordenat. La dona pensa amb el cor, la dona pensa d’una altra manera, la dona no pensa en res, la dona pensa a comprar, qui sap”, recita Freitas.

Barcelona Poesia a betevé

betevé col·labora enguany amb el festival Barcelona Poesia, que tindrà lloc del 6 al 18 de maig, amb la programació de continguts especials a la televisió i web:

Dissabte, 15 de maig, a les 12 h

  • Emissió de la gala de premiats, a la televisió i web (gravada el 10 de maig).

Dissabte, 22 de maig, a les 18.30 h

  • Emissió del Festival Internacional de Poesia, a la televisió i web (gravat el 18 de maig).