L’escriptor i professor Manel Ollé seu al sofà de l”Àrtic’ per parlar-nos del Premi Jocs Florals 2021, que ha guanyat amb el poemari ‘Un grapat de pedres d’aigua’, en el Barcelona Poesia.

Poemes com pedres

A ‘Un grapat de pedres d’aigua’, Manel Ollé ha compilat 70 haikus que parlen d’una ciutat postapocalíptica i d’uns temps terribles. En aquest context, la cerca de la bellesa és un dels temes centrals d’una poesia que pot ser introspectiva o reflexionar sobre l’entorn, inspirar-se en J. V. Foix o en J. G. Ballard. Les pedres a les quals fa referència són els mateixos poemes, que tenen l’efecte de rocs que cauen dins l’agua.

A més de versos, Manel Ollé inclou narracions en prosa que ajuden a copsar els temes que tracta el llibre: des de l’aïllament davant d’una societat que rebutja fins a la memòria, la mort o la separació d’algú estimat. Manel Ollé rebrà el Premi Jocs Florals de Barcelona en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament, el proper dilluns 10 de maig. Àngels Bassas presentarà la cerimònia i Ingrid Guardiola s’encarregarà de fer el balanç poètic de l’any. ‘Un grapat de pedres d’aigua’ es publicarà a la tardor a LaBreu Edicions.

La finestra oberta de Manel Ollé

El barceloní Manel Ollé ha fet de la Xina un destí sentimental i de la poesia una eina d’expressió. Professor d’estudis xinesos, amb predilecció especial per la seva història i el seu cinema, ha publicat quatre llibres en què reflexiona sobre l’eclosió del gegant asiàtic.

Però, a més, Ollé també és autor de diversos poemaris amb què ha guanyat premis com el Ciutat de Palma o el Gabriel Ferrater i, a través dels seus llibres, ens hem posat davant d’un ‘Mirall negre’ o hem viatjat a ‘Bratislava o Bucarest’. Ara, carregat d”Un grapat de pedres d’aigua’, rebrà el Premi Jocs Florals 2021 en el marc del Barcelona Poesia i, per això, avui l’hem convidat a l”Àrtic’, on sabem que, en temps de confinaments físics i mentals, els versos han estat i poden seguir sent una finestra al món.

Manel Ollé Barcelona Poesia