Dues sales del Centre Cívic Barceloneta acullen “Del mur al llenç, volum 2”. L’exposició mostra el treball de 25 artistes urbans establerts a Barcelona. Amb estils i formes d’entendre l’art molt diferents,  aquests artistes mostren per uns dies la seva obra en un espai tancat, ja que normalment és el carrer on treballen. Amb exposicions com aquesta molts dels participants troben la manera de donar a conèixer les seves creacions, unes obres de les quals molts barcelonins gaudeixen quan passegen per la ciutat.

El carrer, escola de l’art urbà

Camil Escruela és un dels 25 artistes urbans que participen en “Del mur al llenç, vol 2”. A l’exposició hi ha obres de diferents estils i tècniques però l’element comú és que molts dels participants s’han format al carrer. “La meva escola és el carrer, les cotxeres, els trens, les persianes. Tot això ha estat la meva escola“, afirma Escruela.

Aparador de l’art contemporani

La mostra està formada per unes unes 50 obres, la majoria de les quals s’han creat especialment per a aquesta exposició. Tal com comenta el seu comissari, Gerson Ruiz, “serveix d’aparador de l’art urbà que es fa avui dia a la ciutat. Aquí es pot veure l’art contemporani, perquè aquestes creacions són part de l’art que s’està fent ara”. A la mostra es barregen diferents estils i tècniques “des de les arts plàstiques convencionals en llenç fins a escultures”.

Homenatge als fotògrafs de carrer

L’exposició també reconeix el paper de “notari” que tenen els fotògrafs de carrer. “Qui de debò està immortalitzant l’art efímer que es crea als carrers són aquests fotògrafs”, recorda Gerson Ruiz. Pel comissari, la mostra també és interessant perquè és un bon moment perquè tots els artistes que viuen a la ciutat es coneguin.

L’exposició, repartida en dues sales del Centre Cívic Barceloneta, es pot visitar fins al 25 de gener. Els organitzadors estan treballant perquè sigui itinerant i viatgi a altres espais de la ciutat.