La final del San Pellegrino Young Chef tindrà representació catalana. El “sou-chef” del restaurant barceloní Tickets, Albert Manso, ha estat el guanyador de la regió de Països Ibèrics i Mediterranis que es va celebrar a Barcelona. El seu plat, una seqüència a través de guatlla i vi del Penedès, ha obtingut el vot unànime del jurat d’aquest prestigiós certamen italià i viatjarà a Milà el maig del 2020 per competir amb cuiners d’arreu del món.

També han estat guardonats Óscar Dayas (restaurantMAR Gastrotasca de Las Palmas de Gran Canaria), premi a la fusió en gastronomia pel seu plat La trashumancia. Desde la costa hasta la cima. Al seu torn, El domingo del campesino, d’Andrea Ravasio (restaurante Kai de Tenerife) ha guanyat en la categoria aliment per a l’esperit, que reconeix el plat que millor reflecteix la filosofia personal del xef. La cuinera d’origen xinès Mengxin Zhou (restaurant Somiatruites, Igualada) s’ha endut el guardó en responsabilitat social pel seu plat La Trucha-Schubert.

 

45 minuts decisius

Els 10 finalistes de la Regió de Països Ibèrics i Mediterranis, que inclou també Grècia, Israel i Portugal, han hagut de presentar les seves creacions davant d’un jurat internacional format per la catalana Fina Puigdevall (Olot), Lucía Freitas (Santiago de Compostel·la), Henrique Sá Pessoa (Lisboa) i Ettore Botrini (Atenes). Els joves cuiners, tots menors de 30 anys, tenien tres quarts d’hora per acabar d’enllestir i emplatar les seves propostes amb l’ajuda d’un mentor de la seva elecció. La sostenibilitat, una de les principals línies que valora el concurs, ha estat una de les tendències més compartides entre els xefs, amb plats que aposten per l’aprofitament total del producte de km0.