Els nostres convidats d’avui són la demostració que no cal ser de Memphis per pensar, sentir, tocar i cantar el rock i el blues. Amb quasi 15 anys de carrera a sobre, els barcelonins A Contra Blues han publicat set discos, han ofert més de 700 concerts i han portat la seva música a escenaris nacionals i internacionals. Capaços d’oferir xous de tres hores, han conquerit públics de tot Europa i han guanyat diversos premis, entre els quals el prestigiós European Blues Challenge. Ara, però, deixen la música i es passen a la boxa, per etzibar un ‘Jab’ contundent amb 12 cançons, i per això avui els portem a l”Àrtic’, on volem sempre que la música pugui més que la violència.

 

Una banda a contra corrent

Quan l’Héctor Martín, la Núria Perich, el Jonathan Herrero i l’Alberto Noel Cavillo van decidir fundar A Contra Blues, corrien els primers anys del segle XXI i el blues i el rock no eren els gèneres més populars de la música a Catalunya. Més tard s’hi va unir el Joan Vigo, i tos cinc van formar una banda capaç de nedar contra corrent de les modes, de fer-se un racó en els escenaris nacionals i internacionals i de proposar una fusió de gèneres amb el blues com a pal de paller, i la qualitat d’una banda que es coneix molt bé.

La família A Contra Blues

La cohesió dels A Contra Blues els porta a ser quasi bé una família més que no una banda. Tot i que alguns d’ells es van conèixer quan van començar a tocar junts, ben aviat van constatar que el blues podia ser una bona eina per establir amistats fortes. A dia d’avui, una de les condicions que tenen és no agafar mai substituts per als seus concerts. Si un dels membres no pot actuar, es cancel·la el bolo, per molt important que sigui. Amb aquesta unitat que redunda tan bé sobre la formació, els A Contra Blues actuaran dins el festival Curtcircuit el 7 de novembre a la Sala Apolo de Barcelona.