El cicle musical Barcelona Blind Concerts arrenca aquest divendres al Centre Cívic Tomasa Cuevas. Es tracta d’una iniciativa de l’entitat cortsenca Discapacitat Visual Catalunya, que ha programat sis concerts en què almenys un dels músics que hi participen és cec o té baixa visió. A més, els participants disposaran d’ulleres de realitat virtual amb les quals, a través del telèfon mòbil, podran reproduir la visió d’una persona amb discapacitat visual.

Espai de debat

En acabar cada un dels concerts, està previst que s’estableixi un espai de diàleg entre el públic i els artistes. Segons Ainhoa Quesada, membre de l’organització del cicle, tenir l’experiència amb les ulleres de realitat virtual durant el concert permetrà que “la gent es faci un altre tipus de preguntes perquè s’haurà posat en la pell de la persona que està actuant en aquell moment”.

Nous formats per la sensibilització

El cicle s’emmarca en les activitats de sensibilització de l’entitat, que habitualment fa xerrades pensades per a un públic infantil o juvenil. Amb els concerts pretenen buscar maneres innovadores de sensibilitzar i arribar a un públic més ampli. El primer concert serà a càrrec del cantant de reggae Blind Reverendo, que des del primer moment va veure amb molt bons ulls la iniciativa ja que considera molt positiu que “la gent pugui conèixer altres tipus de comunicació o altres maneres d’escoltar o de viure la música”. Blind Reverendo presentarà en el cicle el seu últim disc, ‘Searching the waves’.

Activitat gratuïta

L’organització del cicle també ha comptat amb la participació de l’Ajuntament de Barcelona. Tots els concerts es faran en centres cívics  —Can Verdaguer, Parc Sandaru, Elèctric, Joan Oliver – Pere Quart i Josep Maria Trias i Peitx— i seran gratuïts. Si aquesta primera edició té èxit l’organització ja es planteja que sigui una activitat anual.