El Jose Corbacho ens descobreix tres maneres d’arriscar-se i de reinventar-se: el traspàs d’una llibreria infantil i juvenil, una directora de càsting que s’ha vist obligada a ampliar el negoci i un hotel que ha passat d’allotjar malalts de coronavirus durant l’esclat de la pandèmia a allotjar clients de llarga estada.

Abracadabra Llibres

Els nous propietaris d’aquesta llibreria del barri de Sant Pere i Santa Caterina, especialitzada en literatura infantil i juvenil que també és botiga de joguines, expliquen com han viscut el traspàs del negoci en plena crisi del coronavirus. Es va fundar des del 2009 i en Enric Boluda i Dani Balaguer, dos amics, van passar de clients a propietaris al 2020.

Els dos emprenedors Enric Boluda i Dani Balaguer expliquen que l’acompanyament de Reempresa, un nou model d’emprenedoria i de creixement empresarial pel qual un o més reemprenedors accedeixen a la propietat d’una empresa en funcionament, per a fer-la créixer sense haver de passar per la fase de crear-la.


Corbacho conversa amb l’Anna Llenas, l’autora de ”El monstre de colors”, parla sobre les emocions dels més petits, en aquest context de pandèmia. Se com la il·lustració és una teràpia per expressar els sentiments dels infants.

La vida és un càsting

El Jose recorda els seus inicis en el món de l’espectacle mentre fa un càsting amb la Sílvia Menéndez-Cahué, directora de Casting & Co amb molta experiència en el sector que li explica com durant la pandèmia ha ofert un servei que ajudi les persones i petites empreses a integra-se al món ‘online’.

Una d’aquestes iniciatives és el lloguer per minuts ( 1 minut 1 € ) d’un estudi perquè les empreses o particulars enregistrin els seus vídeos. La Sílvia està especialitzada en produccions estrangeres que venen a rodar a Barcelona. La limitació de persones durant la pandèmia li va despertar la idea de fer castings en línia, un sistema pràctic per als assistents que poden participar-hi des de qualsevol lloc.


D’hotel salut a hotel de llarga estada

Un dels sectors més afectats per la pandèmia és l’hoteler. Descobrim com el Cotton House Hotel, que durant les primeres setmanes de la pandèmia va funcionar com a Hotel Salut allotjant malalts de Covid, i que ara busca de quina manera s’estan adaptant ara a ser un hotel cèntric de cinc estrelles en una ciutat amb molt pocs turistes. 

En Quirze Codina, Mànager de l’hotel explica com en un principi els malalts arribaven d’un amb un i poc després venien en autobús de 20 en 20. Van organitzar activitats amb megàfon per animar-los. Corbacho descobreix la primera escala de cargol d’Europa suspesa, no hi ha cap element que toqui a cap paret tret de l’últim esglaó. Un entramat metàl·lic que no recolza a terra inferior construïda al 1957.


Coneixem el testimoni d’en Sergio Del Río, treballador sanitari que va arribar del Sant Pau a l’hotel per una neumonia. Va estar-s’hi 15 dies i l’ha tornada a veure per l’ocasió.

Una funció d’Hotel salut que a la post-pandèmia va donar pas a noves idees com el recurs de la llarga estada, amb clients que passen temporades llargues visquen a les habitacions. Com un petit apartament però amb tots els serveis, una opció que ha permet mantenir obert l’establiment.