El bar Vinil, del carrer de Matilde, viu una situació complicada. Tenen l’aigua al coll perquè amb la caixa que fan no cobreixen les despeses. Una situació que els està passant a molts bar en general i als bars de copes en particular.

Un local nocturn sense poder obrir a les nits

Als negocis centrats en l’oci nocturn com el Vinil no els ha quedat cap altra sortida que reinventar-se pel que fa als horaris, la carta i el servei per emportar. En el cas del Vinil tenen clar que si poguessin posar taules a l’exterior els ajudaria a sobreviure. De moment, la petició de posar taules al carrer de Matilde ha estat denegada pel districte de Gràcia.

No tenir l’oportunitat de tenir taules a fora ens ha abocat bastant al precipici”
Jordi Lanuza, bar Vinil

La petició de terrassa, denegada

Des de l’Associació de Bars i Restaurants de Gràcia s’han organitzat per fer front a la crisi i reclamar terrasses per a molts establiments. El Vinil, que forma part de l’entitat, ha presentat fins a tres sol·licituds per poder posar quatre taules al carrer. La resposta negativa de l’Ajuntament es justifica en el fet que el carrer de Matilde és una via estreta amb molta reverberació acústica. Tot i això, confien que l’Administració s’ho repensarà.

Interior del bar Vinil

Un local emblemàtic de l’escena musical

L’any 2005 va obrir el bar Vinil, a tocar de la plaça de la Vila de Gràcia. El local va anar convertint-se en un referent de l’escena musical del moment per la visita de bandes com Standstill, Love of Lesbian o Mishima. “Després dels concerts era costum venir al Vinil i a nosaltres sempre ens ha encantat rebre’ls, tot això, tot aquest teixit que s’ha anat creant ens faria molta il·lusió que es pogués mantenir” explica Lanuza.

Futur incert per al Vinil

Els dos socis del local, davant la situació actual i la incertesa del futur, no saben si podran seguir molt més temps al capdavant d’aquest bar emblemàtic de la Vila de Gràcia. Estan valorant l’opció de traspassar el negoci. Els agradaria, però, que qui agafés les regnes del local mantingués l’esperit del Vinil quan es pugui tornar a sortir a les nits. Ja han tingut alguna oferta però se’ls fa dur despendre’s del local, per això volen seguir batallant per poder posar taules a l’exterior per poder sobreviure.