jove adolescent ordinador casa

Serveis, equipaments i activitats lúdiques i formatives des de casa és el que els joves usuaris trobaran aquests dies arran de la crisi del coronavirus. Es pot accedir de manera telemàtica als punts infoJove, l’assessoria laboral, l’assessoria acadèmica, els espais joves i els casals de joves, el Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona i el Servei per a Adolescents i Famílies.

A més a més, s’ha engegat una programació específica d’activitats virtuals arran del context de confinament que inclou xerrades sobre gestió de les emocions, tallers informatius entorn de qüestions acadèmiques i laborals, i concursos de creació. Les activitats es poden seguir a través del compte de Twitter del Departament de Joventut i un cop realitzades queden disponibles per a la seva consulta en línia.

Més suport emocional

La situació de confinament genera neguits i sensacions noves que afegeixen complexitat a la gestió de les emocions i de la comunicació en l’àmbit familiar. Com explica Alícia Aguilera, cap del Departament de Joventut, els joves “estan en un moment vital de definició del seu futur acadèmic important i viuen aquesta situació amb una incertesa molt gran”.

Per això, el Servei per a Adolescents i Famílies ha habilitat un nou servei d’atenció de consultes per WhatsApp per a adolescents d’entre 12 i 20 anys a través del telèfon 601 641 056. També s’ofereix un conjunt d’articles amb reflexions i recomanacions per encarar millor el dia a dia en aquest context.

Activitats programades

Dimecres 13 de maig

‘Pensava en fer una estada a l’estranger i ara no sé si podré’, a les 17 h

Dijous 14 de maig 

‘No oblidem les adolescents’, amb Rafa Rubio i Nataxa Moreno, a les 16 h

‘Conversem sobre l’amor’, amb Lupe García, a les 17 h

Divendres 15 de maig

‘Com em preparo les PAU?’, a les 12 h

‘Acabo el batxillerat, i ara què?’, a les 17 h

Fins el 15 de maig

Concurs de creació juvenil #ATEconinART

Aquesta activitat convida adolescents d’entre 13 i 20 anys a expressar i compartir com estan vivint el confinament. Els participants al concurs han de publicar a Instagram amb l’etiqueta #ATEconinART la seva proposta, que pot vehicular-se a través de la fotografia, el teatre, la música, el dibuix, la dansa o qualsevol altra disciplina artística.

El Festival Barcelona VisualSound també pren aquest any un format virtual. Joves d’entre 16 i 35 han realitzat un curt de menys de dos minuts en un període màxim de 24 h i sense sortir de casa. Fins al 15 de maig es pot votar entre 10 obres presentades que ja han estat seleccionades.

Activitats realitzades disponibles en línia

Conversem sobre la por‘, amb Victor Amat

‘Aprèn a fer la declaració de la renda’

‘Les vuit coses que has de saber sobre els ERTO’

‘Acabo l’ESO, i ara què?’