Va ser un dels pares i pioners de la rumba catalana amb més talent, però amb menys reconeixement. Antonio González, “El Pescaílla”, va néixer al carrer de la Fraternitat del barri de Gràcia. El seu pare venia peix de la Barceloneta i d’ell en va heretar el sobrenom.

Era un artista inimitable, que anava 30 anys avançat que bevia de moltes fonts, feia rumba fusionada amb flamenc i ritmes llatinoamericans”
Sicus Carbonell, Sabor de Gràcia

El Pescaílla era un dels grans flamencs i virtuós de la guitarra que tocava als tablaos de la ciutat. Juntament amb un dels seus germans Juanito González, “L’oncle polla”, va ser un dels pioners de la rumba catalana. Per Sicus Carbonell del grup Sabor de Gràcia, El Pescaílla era un artista molt complet.

El bar Petxina

El bar Petxina, era la petita Triana de Gràcia on El Pescaílla i el seu germà amenitzaven les festes més gitanes del barri, amb la tècnica del ventilador que consisteix a picar la caixa de la guitarra amb la mà mentre es toca. El fet de casar-se amb Lola Flores el va eclipsar, segons explica Sicus Carbonell.