antonio franco

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha lliurat a títol pòstum el Premi Ofici de Periodista 2021 a Antonio Franco, que va morir el 25 de setembre. L’entitat, que havia pres la decisió abans d’aquest estiu, ha volgut premiar la llarga experiència de Franco com a periodista i destacar la seva excel·lència i compromís ètic amb la professió.

Director i presentador d”Espai públic’, a betevé

Antonio Franco ver ser director i fundador d”El Periódico de Catalunya‘, i director adjunt del diari ‘El País‘. També va treballar a betevé, dirigint i presentant ‘Espai públic’, un programa de debat sobre l’actualitat política (2007), al costat de Cristina Vicente, cap d’Informatius de la televisió municipal en aquell moment. En la seva trajectòria professional també hi destaquen el seu pas pel ‘Diari de Barcelona’ i la revista ‘Destino’.

Com a membre del Col·legi de Periodistes, Franco va ser un dels redactors del codi deontològic de l’entitat. Al llarg de la seva carrera va ser distingit amb els premis Luca de Tena, Ortega y Gasset, Antonio Asensio, la Creu de Sant Jordi o el Ciutat de Barcelona.

Altres guardonats d’aquest premi han estat Tomás Alcoverro, Josep Maria Cadena, Josep Martí Gómez, Maria Eugenia Ibáñez, Josep Pernau o Rosa Maria Calaf.