Barcelona va exportar al món un gènere musical que va néixer al carrer de la Cera. Peret, “El jefe”, va viure molts anys al carrer dels Salvadors, al costat del carrer de la Cera.

Els tres barris rumbers

L’artista Peret Reyes ens explica que la rumba catalana és un invent dels gitanos de Barcelona i destaca la manera tan peculiar que es va interpretar als tres barris més rumbers.

Al barri de Gràcia es feia una rumba més melòdica, a Hostafranc la rumba era més flamenca i al carrer de la Cera la tocàvem més rockera, amb El jefe, en Peret.
Peret Reyes, artista

El bar Salchichón o Can Lluís eren espais on es reunien els gitanos del carrer de la Cera per cantar i tocar la guitarra. D’allò en va sortir un gènere, la rumba, que va néixer al carrer per amenitzar les festes i amb Peret com a màxim exponent.

Personatges com L’orelles i el Toqui, que quan agafaven una cadira i una guitarra tothom sabia que la festa estava garantida. Un gènere musical que ha anat evolucionant amb tècniques com el ventilador d’El Pescaílla i la fusió del Gato Pérez, perquè és un gènere viu que beu del carrer.