A l”Àrtic’ acabem temporada i marxem de vacances, però l’actualitat cinematogràfica de la cartellera no s’atura. Aquesta setmana, us proposem dues estrenes per veure en família i un cicle per conèixer la feina d’un cineasta clàssic. Comencem!

1. ‘Space Jam: noves llegendes’


Malcolm D. Lee, 2021

Si has nascut entre els 80 i els primers 90, recordaràs bé ‘Space Jam’, una pel·lícula del 1996 en què el jugador de l’NBA Michael Jordan havia de guanyar un partit de bàsquet amb l’ajuda dels Looney Tunes de la Warner.

Ara, la colla que formen Bugs Bunny, l’ànec Lucas, el Porky o el Silvestre torna a les pantalles amb una altra superestrella: Lebron James. ‘Space Jam: noves llegendes’ repeteix la fórmula amb la voluntat d’arrasar als cinemes amb la seva proposta per als més petits. Per tot plegat, sorprèn que la pel·lícula hagi aixecat polèmica pel seu tractament del personatge de la Lola Bunny, que lluïa un look molt més sexualitzat en el film del 1996 i que, aquí, s’ha volgut rebaixar.

2. ‘El cover’


Secun de la Rosa, 2021

El Dani és un jove que estima la música i que té talent, però que viu atrapat per la por a fracassar com el seu pare i el seu avi. Un estiu en què treballa com a cuiner a Benidorm, coneix la Sandra, que l’introdueix en el món dels cantants que es dediquen a imitar les estrelles del pop, i amb ella i els seus nous amics descobreix que el seu somni és possible.

Amb ‘El cover’, Àlex Monner i Marina Salas protagonitzen el debut com a director de l’actor Secun de la Rosa, que ha rodat un cant als perdedors i als qui persegueixen impossibles envoltat de rostres com els de Carolina Yuste, Juan Diego, María Hervás o Carmen Machi. Ideal per veure amb amics.

Cicle Chris Marker a la Filmoteca


A la Filmoteca de Catalunya fins al 31 d’agost

El cineasta francès Christian François Bouche-Villeneuve, més conegut com a Chris Marker, va ser un dels autors més inclassificables i més lliures del setè art del país veí. Els seus documentals d’autor, les seves reflexions tan ètiques com estètiques i el seu pensament, sovint lligat al paper de l’audiovisual en la societat, va fer d’ell un nom imprescindible.

En el centenari del seu naixement, la Filmoteca de Catalunya li dedica un cicle que inclou treballs poc coneguts, com la sèrie ‘L’herència del mussol’, i d’altres de més cabdals en la seva filmografia, com els documentals ‘Sans Soleil’ i ‘Un dia a la vida d’Andrei Arsenévitx’. A més, a les instal·lacions de la Filmoteca a la plaça de Salvador Seguí s’hi podrà veure, també, l’exposició “Chris Marker: són les sis a tota la terra”, sobre la feina del cineasta. Una bona oportunitat de recuperar el treball d’un autor que ha influït a directors com Terry Gilliam o Christopher Nolan.