Sol Picó ha exhaurit entrades per a les dues úniques funcions de ‘Malditas plumas’ al TNC, on el muntatge hauria d’haver recalat la passada temporada, durant el confinament.

Tot i que basat parcialment en un episodi històric del Paral·lel, l’espectacle barreja realitat i ficció per tractar sobre els somnis no aconseguits. “Tots tenim frustracions, i en bona mesura d’això va l’espectacle”, afirma la ballarina i coreògrafa.

“Tots tenim frustracions o desigs no assolits. D’això va una mica l’espectacle”

Sol Picó

Espectacle més teatral

Els seguidors de Sol Picó seguiran admirant les seves proeses dansístiques, d’una presència física a voltes extrema, per bé que a ‘Malditas plumas’ la paraula roba protagonisme a la corporeïtat. És, probablement, un dels espectacles on la ballarina és més actriu. “El meu univers és el del moviment. Però em venia molt de gust provar coses amb la paraula”. Carme Portacelli i el col·lectiu Iniciativa Sexual Femenina l’han ajudat a dibuixar el personatge.

Que ningú pensi en un espectacle historicista o de nostàlgia dels anys daurats del Paral·lel. ‘Malditas plumas’ és, com la coreògrafa, un muntatge gamberro que subverteix els codis del gènere a consciència. En aquest afer ajuda la banda sonora creada per Pere Jou, amb qui ja havia treballat anteriorment (‘Dancing frogs’), a qui dona suport en directe Roger Julià.

Altres col·laboracions

L’escriptora Cristina Morales s’ha encarregat de la dramatúrgia amb Sol Picó, que ha comptat també amb una petita aportació del Mag Lari en un moment de l’espectacle. En principi ‘Malditas plumas’ hauria de fer una breu estada a la Sala Beckett la temporada 2021-22.