Una masia barcelonina situada en un indret paradisíac ha aconseguit recuperar el passat vinícola de la serra de Collserola. Can Calopa està situat a Collserola, dins del municipi de Barcelona. És una masia del segle XVI, on hi ha les úniques vinyes de la ciutat.

Una masia històrica, on es practicava l’agricultura i on ara encara s’elabora vi en unes tres hectàrees. L’èxode agrícola ha estat més important que altres zones per la proximitat de la ciutat. L’any 2010 la cooperativa L’Olivera es va instal·lar a Can Calopa. Un model cooperatiu que aposta per donar feina a gent jove en risc d’exclusió de Barcelona i amb un centre especial de treball amb una llar residència on viuen una desena de joves amb discapacitat intel·lectual.

El celler de Can Calopa

Al celler s’elaboren unes 15.000 ampolles de sis tipus de vins de la finca de Can Calopa i d’altres finques del Vallès i de la serralada de Collserola. El vi més representatiu del celler és el Vinyes de Barcelona, que neix a Can Calopa, però també s’elabora l’Arraona, del Parc Agrari de Sabadell. Una feina per preservar el patrimoni històric, la diversitat i sostenibilitat.