Un incendi s’ha declarat a Barcelona aquest dijous al matí. El foc ha cremat un camió d’escombraries al carrer del Maduixer, al barri de Vallcarca i els Penitents, a tocar de Collserola. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat dues dotacions de Bombers de Barcelona, que han estat treballant per extingir-les flames. Fonts municipals detallen que no hi cap persona afectada.

Una columna de fum visible des de diferents punts

L’incendi ha estat força vistós, i ha aixecat una important columna de fum, visible des de diferents punts de la ciutat. De moment se’n desconeixen les causes. El camió ha quedat completament calcinat.

camió calcinat incendi a tocar de Collserola
Foto: Diana Grau

Darrers incendis a Barcelona

L’últim incendi, en aquest cas de vegetació, del qual s’ha fet ressò betevé es va declarar el 20 de juny al costat del Castell de Montjuïc. Amb anterioritat també s’han declarat focs en altres espais com el Parc del Guinardó, el 12 d’abril, o el Parc de Diagonal Mar, el 21 de gener. 

Ara bé, per trobar un incendi de grans dimensions a Barcelona cal recular fins al 13 de novembre de l’any 2021. Aleshores, es va cremar una hectàrea i mitja de matolls al barri de les Roquetes i una vintena de persones van haver de ser desallotjades.