Pisos Besòs

Barcelona és una de les grans ciutats de l’estat (amb més de 200.000 habitants) amb més habitatges de lloguer buits. Concretament, un 9,3 % dels immobles ho estan, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística basades en el cens de l’any 2021.

L’INE assenyala que es considera un habitatge buit aquell que no disposa de contracte de subministrament elèctric o quan el consum és molt més baix de l’habitual. Es tracta d’una novetat important que s’ha incorporat per fer el càlcul, ja que fins ara l’INE només recollia la informació que obtenia l’agent censal que visitava els immobles. En el cas de Barcelona, es calcula que hi ha 808.751 habitatges i 75.476 estan buits.

Terrassa, Badalona i l’Hospitalet, també són a la llista

Al conjunt de Catalunya es calcula que un 10,64 % dels pisos estan buits. Entre les 30 ciutats de més de 200.000 habitants on el percentatge és més alt hi ha Terrassa (just per sobre de Barcelona, amb un 9,5 %), Badalona (un 8,4 %), l’Hospitalet de Llobregat (7,4 %) i Sabadell (6,1 %).

Ara bé, es tracta de percentatges baixos si els comparem amb altres ciutats petites de l’estat. En aquests casos el nombre d’habitatges buits es dispara: per exemple a Tias, un municipi de les Canàries, arriba al 48 %.

Un 31 % dels habitatges, de lloguer

Una altra de les dades destacades de l’INE és que Barcelona encapçala el rànquing de ciutats amb més habitatges de lloguer de l’estat, amb un 31,1 %. És la capital de província amb un percentatge més alt. Per sota hi ha Girona (amb un 30,9 %), La Palma (amb un 25,1 %) i Santa Cruz de Tenerife (24,1 %).