Espineli és una artista i productora de Madrid que ha passat pel ‘Territori groupie‘ per presentar el seu primer LP, ‘Purgatorio’, editat per Mushroom Pillow. En paraules de la conductora del programa Aïda Camprubí, el so d’Espineli és “genuí i eclèctic i sintetitza totes les avantguardes del postpop i el club del moment“. L’artista ens interpreta en directe des del plató quatre dels seus temes:

  • ‘Alma en pena’
  • ‘Rocky’
  • ‘Micpapaloti’
  • ‘Venier’

‘Purgatorio’, el primer LP

Espineli diu sentir-se molt satisfeta amb el resultat del disc. Creu que li ha permès mostrar el ventall ampli d’estils que combina. Una característica que defineix el seu estil i també ‘Purgatorio’. L’artista explica que a mesura que escolta patrons a rítmicament, els agafa, però després els afegeix alguna base pròpia que suposa un contrast que fa únic el tema.

Sobre el nom del disc, Espineli assegura que es basa en el concepte dels llimbs. Un espai, diu, que està entre el cel i l’infern i que li sembla suggestiu. Una idea que li va cridar l’atenció i que confessa que la va treure d’internet. Quan se li va preguntar sobre els seus temes preferits de l’àlbum, l’artista es queda amb tres: ‘Alma en pena’, ‘Rocky Balboa’ i ‘Bisturí’.

Música de contrastos

El so d’Espineli és una síntesi de totes les referències que ha anat absorbint des de la infància. Recorda com va començar molt a prop del rock o del punk, fins que va començar un grau de creació musical que ho va canviar tot: “Jo estava amb la meva banda i a classe em deien que provés coses diferents. Vas provant i al final vas trobant el teu so, ple de contrastos i barreja de molts estils“.

Tot i això, apunta que “com tot canvia tan ràpidament, no sé què faré d’aquí a un any“. Precisament sobre el futur, Espineli només espera “poder viure d’això, de la música“. Per això, diu, ha d’aconseguir més concerts “tot i que això acaba de començar”. I un dels seus somnis, conclou, seria actuar a grans festivals “com per exemple el Sónar”.