(ACN) El Palau de la Música Catalana ha estat escenari aquest dimarts del concert homenatge a la soprano Victòria dels Àngels en el centenari del seu naixement. L’actuació ha rememorat el debut que la cantant va protagonitzar en el mateix indret el 19 de maig del 1944. La interpretació ha anat a càrrec de les sopranos Montserrat Seró, Violeta Alarcón, Belén García, Mercedes Gancedo i el baríton Carlos Pachón, acompanyats de l’Orquestra Simfònica Victòria dels Àngels (OSVA) sota la direcció de Pedro Pardo.

En roda de premsa dies abans del concert, el director artístic de la Fundació Victoria de los Ángeles i comissari de l’Any Victòria dels Àngels, Marc Busquets, ha explicat que la iniciativa vol reivindicar la cançó catalana que la cantant va portar arreu del món. “Veurem un concert de cançó catalana, amb orquestra simfònica. És una ocasió única per escoltar els compositors com Mompou, Montsalvatge, Rodrigo, Toldrà i Granados amb orquestra”, ha exposat. Segons han explicat, aquest repertori va formar part del programa de debut de la soprano el 1944, que va generar moltes ovacions del públic.

Més concerts al febrer

El d’aquest dimarts ha estat el primer concert que el Palau de la Música ha acollit en el marc de la celebració del centenari del naixement de l’artista. El seguiran dos més durant el febrer amb la soprano Ermonela Jaho acompanyada de la Franz Schubert Filharmonia i el de la soprano Katharina Konradi acompanyada al piano per Ammiel Buschakevitz.