biblioteques barcelona llibres

(ACN) ‘Esperando al diluvio’, de Dolores Redondo, ha estat la novel·la per a adults més prestada a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona durant l’any 2023. La segueixen ‘Lejos de Luisiana’, de Luz Gabás, Premi Planeta 2022, i la novel·la policíaca d’Eva García Sáenz de Urturi ‘El libro negro de las horas’. La novel·la més demanada en català es troba en la vuitena posició i és ‘Canto jo i la muntanya balla’, d’Irene Solà.

Respecte a la novel·la estrangera, els títols més prestats són ‘Normal people’, de Sally Rooney; ‘The Midnight library’, de Matt Haig i ‘My sister, the serial killer’, d’Oyinkan Braithwaite.

Els títols més prestats en poesia són, en primer lloc, ‘Antologia de poesia catalana. Nova tria‘, d’Enric Virgili; el segon lloc l’ocupa ‘El romanç de Tristany i Isolda’, per Joseph Bédier, i el tercer lloc ‘Tot el que em cal ja ho duc a dins’, de Rupi Kaur. En no-ficció, el més prestat és ‘Acreditació de competències en TIC. Nivell 2 – mitjà’, de Julio F. Cuartero.

En l’àmbit audiovisual s’imposen les pel·lícules ‘Alcarràs’, de Carla Simón; ‘Cinco lobitos’, d’Alauda Ruiz de Azúa, i ‘Belfast, de Kenneth Branagh. En música, els disc més prestat és ‘Motomami’, de Rosalía i ‘Saber vivir’, la revista més demanada.

Rànquing de llibres infantils i juvenils

En contes infantils, hi ha en les primeres posicions ‘Un sopar de por’, de Meritxell Martí, en l’apartat de 0 a 5 anys; ‘Arriba el Sr. Flat’, de Jaume Copons, de 6 a 9 anys, i ‘Un pringat total’, del Diari del Grec, de Jeff Kinney, de 10 a 12 anys.

Pel que fa a les novel·les juvenils, les més demanades són ‘Mentida’, de Care Santos; ‘L’Assassina de Venècia’, de Pol Castellanos, i ‘Invisible’, d’Eloy Moreno.