Malgrat ser una avinguda recentment pacificada —amb voreres més amples i espai per als vianants— els veïns de l’avinguda de la Riera de Cassoles denuncien un “sobreesforç” de trànsit rodat els caps de setmana en aquesta via. Asseguren que aquest increment és provocat pels talls al carrer de Gran de Gràcia els dissabtes i els diumenges. Tot i que consideren “encomiable” la tasca de pacificació de l’Ajuntament, lamenten que no hagin tingut en compte els efectes sobre els carrers adjacents i ho atribueixen a “una planificació pobra i una execució pitjor” del tancament d’un carrer.

A banda del vehicles privats, la circulació també s’ha complicat perquè s’han desviat alguns autobusos per aquesta avinguda, que abans no hi circulaven.

Cansats de les molèsties, els veïns s’han constituït en la Plataforma per la Pacificació de l’avinguda de Riera de les Cassoles i han fet arribar la queixa formalment al consistori. Asseguren, però, que l’Ajuntament els ha dit que es tracta d’un augment de trànsit “reduït” i “assumible”, perquè els nivells són inferiors als que es registren entre setmana.

Els comerços resten clients

Alguns comerciants de l’avinguda han explicat a betevé que l’augment de trànsit els resta clients. Si bé l’avinguda havia deixat de ser “una autopista urbana”, ara pensen que ho torna a ser, i que s’hi afegeixen el soroll i els fums. La propietària d’una papereria —que té la porta oberta per atraure més clients— assegura que ha de posar un fil musical durant tot el dia per no sentir el soroll del trànsit.