Algunes desenes de persones s’han aplegat aquest diumenge, 11 de setembre, als voltants del monument a Rafael Casanova per protestar contra els partits i les institucions que estan fent les ofrenes florals aquesta Diada 2022. S’han sentit crits i xiulets a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Es tracta de diferents col·lectius que defensen la independència i també hi ha familiars de persones que viuen en residències, que denuncien la situació que es va viure durant la pandèmia. Entre les consignes que criden i els missatges, s’hi pot llegir i sentir, per exemple: “Us fem responsables del genocidi a les residències” o “La independència no es negocia”.

Xiulets també a la resta de polítics

Els xiulets s’han sentit especialment amb força en el moment en què han fet l’ofrena l’alcaldessa Colau i el president Aragonès. Ara bé, els manifestants han xiulat tots els representants dels partits que aquest diumenge s’han acostat fins a la ronda de Sant Pere.

Durant el seu discurs després de l’ofrena, Colau ha reclamat un pla de xoc a la Generalitat de Catalunya per fer front a la crisi.