Els fets dels quals s'acusen els vuit funcionaris es remunten al 30 d'abril de 2004. Reclusos de la presó de Quatre Camins es van amotinar durant quatre hores i van agredir el sotsdirector del centre, que va quedar ferit greu, i cinc funcionaris més. Un cop controlada la revolta, es va acordar el trasllat d'una cinquantena de presos a altres centres. Abans de fer el canvi, però, es va derivar els interns fins al departament d'ingressos per efectuar-los un reconeixement mèdic. I allà, segons els reclusos, van començar les agressions: cops, insults i vexacions per part de set funcionaris i el sostsdirector mèdic. Demà tots ells s'asseuran al banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona per respondre d'un presumpte delicte de tortures. No és el primer cop que el motí acaba a l'Audiència. El 2009 el tribunal va condemnar 14 presos a penes d'entre un i 17 anys de presó per haver ferit els funcionaris. L'Audiència els va considerar culpables dels delictes de temptativa d'homicidi, lesions i abús de superioritat, entre d'altres. A partir de demà canvien les tornes i seran els funcionaris qui s'enfrontaran a peticions de penes de presó d'entre un i vuit anys.

El primer a declarar ha estat el subdirector mèdic de Quatre Camins. Ell era l’encarregat de supervisar tot el que passava a la infermeria. La fiscalia l’acusa d’haver agredit vuit reclusos amb cops de puny i una porra just abans que els traslladessin cap a altres centres penitenciaris. Tot plegat va passar hores després del motí de Quatre Camins. Davant el tribunal, el subdirector mèdic de la presó ha assegurat que mai no va pegar ningú. Això sí, ha reconegut una certa contundència a l’hora de portar els presos des de les seves cel·les fins al mòdul d’ingressos.

Els fets es remunten al 30 d’abril de 2004. Reclusos de Quatre Camins van fer un motí durant quatre hores i van agredir el sotsdirector del centre i cinc funcionaris més. Un cop controlada la revolta, i segons els presos, els funcionaris van colpejar, insultar i vexar alguns dels interns que havien participat en el motí. L’acusació pública demana pel principal processat -el sotsdirector mèdic del centre- una pena de vuit anys de presó i 4.800 euros de multa per lesions i delictes contra la integritat moral. Per als altres set treballadors del centre demanen penes d’entre un i tres anys de presó.

Aquest no és el primer cop que el motí de Quatre Camins acaba a l’Audiència de Barcelona. El 2009 aquest tribunal ja va condemnar els reclusos que van participar en aquella revolta a penes d’entre un i 17 anys de presó. L’Audiència els va considerar culpables dels delictes de temptativa d’homicidi, lesions i abús de superioritat, entre d’altres.