En Teo s'està fent una sessió de retrats i ho fa aprofitant que els artistes de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi han obert les portes dels tallers. A més de veure'n l'obra acabada, iniciatives com aquesta permeten als visitants participar en el procés de creació. CRISTINA BALCELLS, fotògrafa "El que volem és que la gent perdi una mica la por d'entrar en un plató i faci un tastet del que és. De com reaccionen ells, com reacciono jo i com interactuem." Una altra opció és fer llibres d'artista com aquests o observar com treballen a l'interior d'alguns tallers. Jornades com la d'avui busquen apropar l'art i l'artesania als ciutadans. MARIAN LÓPEZ, artista plàstica "La nostra intenció és que ells vegin des d'aquella fotografia que ens ha inspirat, aquell vers, aquella música... com arriba a transformar-se deprés en una obra visual." Els responsables dels tallers de Sarrià asseguren que aquest any la iniciativa ha tingut més bona acollida que en altres edicions. El públic són sobretot barcelonins i gent del barri. BELEN MUÑOZ "És molt interessant per introduir els nens al tema de l'art i la pintura i també per visitar la ciutat i conèixer una miqueta més." ORIOL RAMIS "Veus una mica què fan els artistes que viuen per aquí. Sempre hi ha gent que no coneixies, sempre hi ha algú nou, i és una manera agradable de passar el diumenge al matí." Aquest és només el primer cap de setmana amb els tallers oberts a Barcelona. La setmana vinent serà el torn dels de Ciutat Vella i el Poble-sec i el 18 i 19 de maig els del Poblenou.

És la 20a edició de la iniciativa Tallers oberts, que organitza l’A-FAD (Artistes i Artesans del FAD). Són un total de vuit jornades amb què es vol apropar l’art i l’artesania a la població i fer créixer el teixit creatiu de la ciutat. Durant aquest cap de setmana és el torn dels tallers de Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi, però els seguiran els de Ciutat Vella, el Poble-sec i el Poblenou.

De manera paral·lela, a la Sala d’exposicions del FAD es pot visitar l’exposició col·lectiva “Síntesi”, una mostra d’art i artesania contemporanis a càrrec d’alguns dels creadors que participen als Tallers Oberts. La iniciativa, a més, també busca promoure l’intercanvi creatiu entre ciutats i per això s’ha iniciat aquest any el projecte Transfer, una col·laboració amb els Tallers de la Baumstrasse de Munic. En aquesta primera edició, hi participen artistes alemanys com Silke Witzsch, Stephanie Maier o Kristin Brunner.