Fa anys que els veïns del carrer de l’Artesania, al barri de Verdum, demanen a l’Ajuntament que ampliï la vorera que dona als habitatges i comerços. L’espai per als vianants és massa estret en determinats trams del carrer, expliquen els veïns. A més, els pals de la senyalitzacio i els fanals acaben convertint la via en una cursa d’obstacles. A més, hi ha dues parades de les línies d’autobusos de la xarxa ortogonal. Tot plegat fa que alguns veïns optin directament per caminar pel carril bus.

Problemes per pujar i baixar del bus

Els veïns afirmen que la mida tan reduïda de la vorera no permet esperar i baixar dels autobusos amb seguretat. “Quan baixo amb la cadira de rodes és molt complicat maniobrar amb la rampa, perquè la vorera és molt estreta”, comenta l’Olga Lucía Grisalis. Afegeix que “quan el bus obre i tanca les portes em queda molt just per passar amb la cadira”. A això s’hi ha de sumar també el mal estat de la vorera.

També expliquen que quan els vehicles van carrer de l’Artesania amunt pràcticament toquen els vianants. “És un perill, perquè la vorera és molt estreta i, si volen passar dues persones, ho han de fer una darrere l’altre, perquè si hi van juntes quan puja l’autobús els pot agafar” explica Cristóbal Solsona, veí del carrer. “La vorera hauria de ser molt més ampla del que és, una opció seria treure els cotxes que estan aparcats a l’altra banda i ampliar la vorera propera als comerços i cases” sentencia.

Una actuació no prevista en aquest mandat

Els veïns demanen a l’Ajuntament de Barcelona una solució definitiva que renovi tot el carrer per convertir-lo en un espai segur per als vianants i també per als vehicles. El districte, però, no té prevista cap actuació en aquest mandat al carrer.