Els veïns de Verdum demanen a l’Ajuntament que ampliï les voreres del carrer de l’Artesania, a Nou Barris. Argumenten que la via té un metre de vorera plena d’obstacles: senyals de trànsit, fanals i parades de bus. Per això la circulació dels vianants es converteix en una ziga-zaga constant i les cadires de rodes i els cotxets tenen dificultats per passar-hi en molts trams. L’Ajuntament estudiarà si és viable ampliar l’espai, tot i que assegura que la solució és complicada perquè suposaria la supressió de places d’aparcament.

La vorera del carrer de l’Artesania queda molt estreta sobretot al darrer tram, entre el carrer de Góngora i la via Favència. Segons els veïns, a banda de les dificultats per a la mobilitat també hi ha altres factors a tenir en compte. “Les parades de bus s’han hagut de col·locar més endins perquè els autobusos no les toquin amb els miralls retrovisors i són un obstacle més” –explica Juan Carlos Leal, veí de la zona–. “A més, hi ha un perill latent, que és que quan els autobusos pugen carrer amunt pràcticament freguen els vianants”. D’altra banda, també denuncien que en una de les voreres no s’han retirat els senyals que es van anul·lar quan el carrer es va passar a ser de direcció única. “No s’han pres ni les molèsties de treure els senyals de trànsit, de parades de bus de baixada. Fa nou mesos des que es va canviar i no les han retirat encara”, afirma Leal.

Artesania és un carrer molt transitat, ja que hi ha un institut, una escola, una escola bressol i un casal de gent gran, a més dels veïns que el creuen per anar al Parc de la Guineueta. L’Ajuntament ha admès la problemàtica del carrer i s’ha compromès a revisar el cas i buscar-hi solucions. Tot i això, el consistori afirma que és una qüestió complicada, ja que l’ampliació de voreres comporta, normalment, la supressió de places d’aparcament en superfície, i aquesta modificació obriria altres conflictes i queixes veïnals.