Els Agents Rurals van rescatar dimecres dos voltors que sobrevolaven el cel barceloní. El primer el van localitzar a la rambla de Prim després que una veïna truqués al telèfon d’emergències 112. L’animal està bé de salut i no té ferides. Jaume Torralba, cap d’àrea regional dels Agents Rurals, afirma que “està debilitat per la falta d’aliment” i per això l’han dut al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda. “Caldrà veure com evoluciona”, diu Torralba, “però considerem que en pocs dies, setmanes, ja podrem alliberar-lo en una comarca pirenaica”.

L’altre exemplar el van trobar una parella de Mossos d’Esquadra a la muntanya de Montjuïc. En aquest cas, l’animal va poder reprendre el vol sense que fos necessària la presència de veterinaris.

Els experts apunten que la presència de voltors a Barcelona “no és excepcional”, però sí poc habitual. L’any passat, per exemple, se’n va localitzar un a l’antic cementiri de Sants. Torralba explica que això passa perquè els darrers anys ha augmentat la població de voltors a Catalunya i que, “quan són joves, a vegades es despisten i després no troben els seus congèneres”. En aquests casos, si passen dies sense trobar aliment, acaben baixant a terra ja que estan massa debilitats per seguir volant.

Tot i no ser animals d’entrada perillosos, en cas de detectar-ne un, cal avisar els Agents Rurals o trucar al telèfon d’emergències perquè siguin experts qui se’n facin càrrec.