S'acosta l'hora de la veritat. Queda només una setmana per a la segona convocatòria de la selectivitat. Nervis? "Una mica... Però crec que ho porto bé." "Ara només queda repassar." "La primera? Verdader. La segona? Fals. Molt bé." Avui repassen per a la prova de català. La majoria són alumnes de batxillerat que no van fer la selectivitat al juny perquè tenien assignatures suspeses. També hi ha qui busca millorar nota. RAIMON JIMÉNEZ, coordinador pedagògic: "La selectivitat l'aprova gairebé tothom i, des de fa uns anys, ens trobem sobretot gent que busca millorar les qualificacions perquè tenen clar quina carrera volen cursar." Com a novetat, aquest any els alumnes de grau mitjà tenen la possibilitat d'examinar-se al setembre per passar al superior. Fins ara s'havien d'esperar un curs. "Això ens permet guanyar temps si, per exemple, volem accedir a la universitat més endavant." Hi ha qui prefereix estudiar pel seu compte a les biblioteques de la ciutat. "Es un lugar donde hay disciplina, nadie está hablando... Puedes concentrarte perfectamente..." Aquí l'edat dels estudiants creix. Universitaris, metges preparant el MIR, opositors... "Estem esperant la data de l'examen teòric per ser bomber... En això estem..." I també qui vol començar el curs amb avantatge. "Només em queda una assignatura però és la més difícil de totes." En general valoren positivament el servei de biblioteques, tot i que més d'un reclama que s'ampliïn els horaris a l'estiu. L'Agustí Centelles, per exemple, obre a les 10. Per a més d'un, una mica massa tard.

“La selectivitat fa anys que pràcticament no la suspèn ningú”, explica Raimon Jiménez, coordinador pedagògic de l’acadèmia Blancafort. Per això, bona part dels alumnes que s’hi inscriuen a l’estiu per preparar-se per la a convocatòria de setembre són estudiants que tenien assignatures suspeses del batxillerat i no van poder fer la prova. També hi ha qui busca millorar la nota per tal d’accedir a la titulació desitjada: “Ens trobem que els alumnes cada cop tenen més clar que volen estudiar i es donen casos de gent que repetix diverses vegades la selectivitat fins que obté la nota que necessita per accedir a la universitat”, explica Jiménez.

Aquest any la Blancafort imparteix també classes de preparació de l’examen de setembre per accedir a un grau superior dirigits a estudiants que ja han cursat un grau mitjà. Fins ara aquest examen no existia i els estudiants s’havien d’esperar un curs sencer per optar a un grau superior.

També són dies de força activitat a les biblioteques de la ciutat. En general es valora positivament el servei de biblioteques, tot i que més d’un reclama que s’ampliïn els horaris a l’estiu. L’Agustí Centelles, per exemple, obre a les 10. Per a més d’un, una mica massa tard.