Per un dia aquestes furgonetes de lloguer tindran una utilitat especial i ho faran de manera gratuïta. Avui la Fundació Pare Manel ha sol·licitat un d'aquests vehicles per fer la seva tasca social, aprofitant que aquesta empresa cedeix durant 24 hores les furgonetes a 50 ONG amb projectes solidaris de tot l'estat. L'entrega es fa amb el dipòsit de combustible ple. FRANCISCO LUCAS, president de Telefurgo "El usuario final nos dice cuál es su necesidad y nos adaptamos también en conciliar sus necesidades con nuestras agendas. // Está relacionado siempre con acciones sociales: comedores sociales, entrega de alimentos, incluso perjudicados por hipotecas. Gente que le han quitado su casa y tienen que vaciarla de muebles." En aquest cas, l'objectiu és fer arribar les postres als casals d'estiu de la Fundació Pare Manel, per a infants de famílies amb pocs recursos. La peça següent de l'engranatge solidari és a Mercabarna, on els empresaris majoristes de fruites i hortalisses abasteixen part dels àpats dels casals durant tot l'estiu. Una vegada es carrega la fruita a la furgoneta, (...) s'arriba al destí. L'entitat del Pare Manel ha estat la primera a aprofitar l'oferta d'aquesta empresa de lloguer de vehicles. PARE MANEL "Nosaltres tenim una furgoneta pròpia però en concret avui està avariada i ens estalvia molts diners de llogar-ne una, i poder anar a Mercabarna a buscar la fruita i portar-la aquí. El darrer punt de la fruita recollida és aquest menjador de l'Escola Antaviana de Nou Barris. És el segon any que Telefurgo duu a terme aquesta iniciativa. Les ONG que necessitin un vehicle algun dia de l'any poden fer la petició i reservar-lo fins al 30 d'agost.

És la segona edició d’aquesta iniciativa solidària, després que l’any passat s’acabessin cedint furgonetes per a 65 projectes a tot l’estat. Enguany també oferiran mig centenar de vehicles, però admeten que és difícil fer-ne una tria. El president de Telefurgo, Francisco Lucas, ha demanat que siguin les mateixes ONG les que seleccionin els projectes més urgents o importants, com ja van fer l’any passat.

Va ser precisament el Lucas qui va tenir la idea d’aquesta campanya solidària. Explica que un client va anar a recollir una furgoneta que havia llogat, i que “la utilitzava per recollir mobles i muntar un menjador social, posant-hi no només el seu temps lliure, sinó també els seus diners”, i afegeix que això li va fer veure que “nosaltres també havíem de fer alguna aportació, i clarament podíem facilitar transport gratuït“.

L’empresa ofereix vehicles el dia que convé a cadascuna de les 50 ONG seleccionades durant 24 hores. De moment, totes aquelles que vulguin optar a una furgoneta s’han d’inscriure abans del 30 d’agost al web de Telefurgo.

Telefurgo és una peça més de l’engranatge solidari que aconsegueix servir menús als casals de la Fundació Pare Manel. A l’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna han comprat 500 peces de fruita cada dia al juliol per als 250 infants del casal d’estiu d’aquesta entitat, i el mes d’agost n’adquireixen 300 al dia.

La Margarita Raventós, de Pañella Fruits, és l’encarregada del gremi de tenir a punt la fruita per al Pare Manel. Explica que cada dia varien la fruita perquè els nens tinguin una dieta variada. “El plàtans és una cosa molt senzilla, i els melons també perquè els els donen tallats”.