Altes temperatures, sol i molta sorra... Són les condiciones idònies per trobar la vespa de sorral. Alguns parcs de la ciutat com aquest, el Parc de les Aigües, compleixen tots els requisits i, per això, n'hi ha molts d'aquests insectes. Construeixen el niu sota terra, on fan unes galeries per col·locar-hi les larves i alimentar-les amb insectes. Els veïns fa anys que es queixen d'aquesta problemàtica ja que les vespes es troben, sobretot, a les zones de joc on estan els nens. "El parc estava quasi buit i clar dic: els nens estaràn dormint, i baixo a baix i diu: no avia, que jo ja se perquè, perquè hi ha moltes vespes." Els experts, però, asseguren que el risc de picada es gairebé inexistent. JORDI BOSCH investicador del CREAF "A diferència dels mosquits, que han de picar per sobreviure, les vespes no, només piquen per defensar-se i aquestes espècies només piquen quan estàn molt amenaçades: quan intentes agar-la, o les trepitjem." Tot i així la probabilitat de picada continua sent mínima, ja que són espècies molt ràpides i trepitjar-les o agafar-les és gairebé impossible. En cas de picada, però, es recomana refrescar-se amb aigua i evitar rascar-se la zona afectada. Els veïns busquen una solució però de moment hauràn de continuar convivint amb les vespes al parc, almenys fins que acabi l'estiu.

Quan arriba l’estiu, els veïns del Baix Guinardó veuen com els parcs de la zona s’omplen de nens i nenes… i també de vespes de sorral. Els experts asseguren que no hi ha cap perill per la presència d’aquest insecte ja que només pica si se sent amenaçat. En cas que ho faci, es recomana refrescar-se amb aigua i evitar rascar-se la zona afectada.

El Parc de les Aigües és un dels indrets on s’han detectat més vespes de sorral. La calor i la sorra són un reclam per a aquest insecte, que fa els nius sota terra. Crea galeries per col·locar-hi les larves i alimentar-les d’altres minúsculs animals invertebrats. Els veïns d’aquest espai verd de la ciutat fa temps que es queixen, però els entesos recorden que les vespes no actuen com els mosquits, que necessiten ingerir sang per pondre ous.