A finals d’agost és molt habitual recuperar alguna rebequeta de l’armari si sortim a última hora del dia, o bé si som molt matiners. De fet, el sol ha disminuït prop de 60 minuts respecte a l’inici de l’equinocci d’estiu. Aquest és el motiu pel qual s’acumulen menys hores de calor al llarg de la jornada.

Tot i això, durant els darrers dies les temperatures mínimes, a Barcelona, encara es troben al voltant dels 20 ºC. A tall d’exemple, dimarts, 25 d’agost, les temperatures de la ciutat es van moure entre els 18 i els 27 ºC.

Encara queden alguns dies d’estiu i les previsions meteorològiques apunten un repunt de calor que podria arribar a tocar sostre el proper dissabte. A partir d’avui i fins llavors arribarà una massa d’aire càlid a les capes altes de l’atmosfera i això facilitarà que les temperatures, a Barcelona, arribin de nou als 30 ºC. A més, hi haurà força humitat i això farà incrementar la sensació de xafogor.

Diumenge la massa d’aire càlid començarà a recular cap al sud peninsular i les temperatures tornaran a ser similars a les de l’inici de setmana. De cara última hora de dimarts i primera hora de dimecres, probablement, arribarà un front que podria deixar alguns ruixats poc importants.