Així ho estableixen els protocols, que vetllen per garantir la seguretat de venedors i usuaris del transport públic i evitar situacions de risc en cas de corredisses. Molts manters són d’origen senegalès i fa pocs mesos que han arribat a la ciutat. Alguns d’ells han protagonitzat episodis violents, denunciats pel sindicat de la Guàrdia Urbana SAPOL. El darrer, ahir mateix, quan dos agents de la policia municipal van ser agredits després d’enxampar-ne dos al mercat de les Chafarinas, a la Trinitat Nova.

Precisament aquest dimecres, el conseller d’Interior ,Jordi Jané, ha elevat a 13 el nombre de detinguts durant els aldarulls de l’operació policial contra els manters a Salou, i no ha descartat nous arrestos. Els Mossos han fet arribar més proves a la fiscalia, amb fotos i vídeos que permetran identificar més implicats en els fets. Durant la seva compareixença al Parlament, Jané ha qualificat d’inacceptables els aldarulls que es van produir després que l’11 d’agost un senegalès morís durant una operació policial contra el “top manta”. El conseller ha defensat que la policia catalana va intentar evitar en tot moment que l’home es tirés.

Pel que fa a l’oposició, la crítica més dura ha vingut del PP, que considera que els Mossos van actuar amb poca contundència. El seu portaveu Enric Millo ha lamentat la falta de previsió del govern. En canvi, per Iniciativa per Catalunya, el PSC i ERC, la solució al problema dels manters no ha de ser només policial.