Barcelona és una ciutat plena d’associacions. Hi ha fins a 4.000 persones inscrites a les entitats de la ciutat. Un teixit molt important i actiu que un any més no s’ha volgut perdre la Festa Major de la Mercè.

Les associacions han organitzat, com cada Mercè des de fa tres anys, una festa a la plaça de Catalunya. És una mostra del teixit social de la ciutat per tal de donar-se a conèixer a la ciutadania.

Durant tres dies, les associacions de la ciutat han organitzat més de 200 activitats. Totes molt diverses. Tal com diu el lema d’aquest any, mai ningú s’hauria pogut imaginar que en espai hi convisqués una astrònoma, una acròbata i una puntaire. Però, a l’Associa’t tot és possible.

I és que, aquests dies, a la plaça de Catalunya s’hi poden trobar des d’acròbates fent equilibris, cantants de gospel o dansaires tradicionals fins a puntaires o telescopis per observar el sol.  Però també hi ha espai per activitats més reivindicatives. Com és l’exemple d’una haima solidària, on s’ha fet tot tipus de tallers de sensibilització per endinsar-se al desert del Sàhara. O una activitat que proposa canviar de pell i a partir de la realitat virtual mostrar a l’usuari el que viu una persona que pateix islamofòbia.