Els veïns del barri de la Sagrada Família van crear una plataforma per recuperar per al barri l’antic Cinema Niza com a equipament. Arran d’aquesta lluita, van aconseguir la creació de l’Ateneu el Poblet en un espai adquirit per l’Ajuntament i també que el disseny de la nova zona verda és fes a través d’un procés participatiu amb els veïns.

L’interior d’illa té una superfície de més de 2.300 m2 i se n’ha fet càrrec el promotor privat que ha tirat endavant un projecte immobiliari a l’illa, que inclou un nou supermercat, un nou edifici d’habitatge i la modificació d’un edifici d’oficines.

Cinema a la fresca en record de l’antic Niza

El desembre passat es va obrir al públic l’interior d’illa de l’antic Cinema Niza. Una de les reivindicacions dels veïns en el procés participatiu va ser poder-hi fer projeccions de cinema a la fresca per reivindicar la memòria del Niza. Ho faran a l’esplanada més gran del parc, on van haver de treure un arbre amb aquest propòsit. També hi tenen un armari d’obra on desar-hi taules, cadires i presa de llum. Tot està a punt per quan arribi el bon temps.

Un interior d’illa accessible i adaptat

En el procés de participació, la prioritat dels veïns va ser l’accessibilitat a peu pla pel carrer del Rosselló, ja que des de Provença té un desnivell de quatre metres i mig. Un altre front va ser l’àrea de jocs infantils, que han aconseguit que sigui totalment adaptada.

Idees per omplir l’espai d’activitat

Ara el repte és omplir-lo d’activitats. Estan convençuts que amb el temps serà un espai molt viu de trobada per a la gent del barri. Un exemple d’aquesta vitalitat és la iniciativa del grup verd de la comissió de participació i arrelament al barri, que hi impulsarà uns horts en parterres i taules de cultiu, en una franja entre els dos accessos.