Fa mesos que l’Associació de la Vila Olímpica es mobilitza en contra l’alberg turístic que s’està construint al barri. Ara asseguren que encara no han rebut cap resposta per part de l’Ajuntament, després de l’informe tècnic que van entregar i es queixen de la passivitat del consistori. El termini per rebre una resposta després d’engegar la comissió de treball —formada per representants polítics, tècnics municipals i veïns— va  acabar el 14 de març i encara no ha rebut cap resposta definitiva sobre el futur de l’immoble. “Això vol dir que es poden fer tots els estudis que vulguem però que ells se’ls saltaran” ha afirmat Jordi Giró, president de l’AV Vila Olímpica, durant una roda de premsa amb els mitjans de comunicació.

Ara esperen rebre alguna resposta en el Consell de barri convocat aquest dimecres. Si no, ja anuncien noves mobilitzacions. Reclamen una resposta immediata a la situació. Defensen “una aturada del projecte via compra o la paralització de les obres”,  si no, també obren la porta a fer una consulta. Però defensen que ha de ser de manera immediata. “Si el govern diu que la normativa per fer consultes no està prevista fins a l’any que ve, no tenim cap problema a fer-la nosaltres” afirma Giró, que reclama la necessitat d’aconseguir una resposta definitiva.

A la roda de premsa, també hi ha assistit el portaveu d’Esquerra, Alfred Bosch, que ha afirmat que estan al costat dels veïns. “Hi ha un cas flagrant i molt preocupant d’incompliment per part de l’Ajuntament” afirma Bosch, que ha recordat que es va arribar a un acord amb el govern municipal que per tal d’aprovar el PEUAT i  que s’hauria de complir. En aquest acord es plantejava la comissió per arribar un acord entre les diverses parts.  Un cop acabat el termini, Bosch afirma que o bé es troba la manera de resoldre-ho, o bé es fa consulta i que decideixin els veïns.

Una de les opcions que eren sobre la taula era la compra de l’immoble per part de l’Ajuntament. Tot i això, segons va confirmar fa 10 dies Álvaro Llaras, gerent d’Onix Hotels, al programa ‘Codi de barris’ de betevé, l’empresa propietària no té cap intenció de vendre l’edifici ja que, diuen, van aconseguir la llicència de forma correcta i poden explotar l’espai.