Els problemes de brutícia, contenidors i senglars s’han acabat, almenys de moment, al carrer del Maduixer. La nova contracta de neteja ha substituït els contenidors de càrrega posterior i amb rodes per altres de més grans i robustos. Gràcies a això, de moment els senglars no els poden tombar perquè pesen massa i, per tant, el carrer ja no queda envaït per la brutícia cada dos per tres.

“Abans baixaven set o vuit senglars, o a vegades fins i tot 14 quan venien amb les cries. Ara en baixen un o dos, o sigui que els altres m’imagino que ja han après que ara no poden tombar-los i acaben marxant“, explica Isabel Tudela, veïna del carrer del Maduixer, que lluita des de fa temps per solucionar el problema juntament amb altres veïns.

Un canvi substancial al carrer

Des que van canviar els contenidors el 27 d’octubre, el canvi al carrer ha estat substancial. “Abans del canvi algunes vegades sorties aquí al matí abans de les 9 i estava tot això sembrat de brossa i ara no passa”, explica Eduard Mestres, veí del carrer. “Venien de seguida a escombrar i a desinfectar però la situació no era acceptable. Ara en canvi està sempre net“, afegeix Elena Flò, també veïna. L’Ajuntament encara no sap si aquesta serà una solució definitiva però, de moment, ha donat bons resultats.

Tot indica que el problema es podria donar per tancat, però ara algú ha començat a portar-los menjar al costat dels contenidors. Els veïns demanen civisme per no crear un altre problema: “Fa dies que ho estem demanant, ara que ens han solucionat el tema dels contenidors, no vingueu a posar-los menjar perquè llavors tornem a estar en les mateixes o encara pitjor”, demana Tudela, mentre mira els residus orgànics que hi ha escampats un tros enllà, rere els contenidors.

Un altre problema: algú està deixant menjar als senglars darrere els contenidors

Els veïns demanen un pedal per a l’orgànic

A més, els veïns lamenten que els contenidors de l’orgànica no tenen pedal, ni tampoc se’ls aguanta la tapa. “Quan has de tirar la brossa verda, que pesa molt i l’has d’agafar amb les dues mans, no ho pots fer sol perquè et cau la tapa a sobre perquè no s’aguanta. Això és un inconvenient”, lamenta Eduard Mestres, veí del carrer.