Han viscut en directe i a pocs metres el desallotjament d’El Kubo i La Ruïna i l’han volgut immortalitzar gravant amb el mòbil l’acció policial. Els veïns de la finca ubicada just al costat d’El Kubo han enregistrat vídeos i han fet fotos des del seu terrat tant al principi, quan encara hi havia algun ocupa davant anant amunt i avall movent jardineres, com després, ja amb els agents “recuperant” l’edifici.

Veïns fotografiant l’acció dels Mossos d’Esquadra al terrat d’El Kubo
Veïns de finques properes mirant el desallotjament

Al llarg del matí també s’han vist força curiosos des dels balcons més propers a la zona del desallotjament seguint-lo amb interès.

Des dels terrats propers els veïns observen el desallotjament

“Per fi els desallotgen”

El desallotjament ha aplegat també a peu de carrer persones que treballen a la zona. Un dels treballadors del barri, Rodrigo, s’ha mostrat content amb l’operació policial i ha dit que “per fi els desallotgen”. Altres veïnes, com la Nàdia, ha explicat a betevé que ha seguit l’actuació dels Mossos des de les cinc del matí des del seu balcó. Ha afegit que està contenta de com s’ha efectuat el dispositiu i ha reclamat que ara s’hi faci allà un parc infantil o una zona verda per donar vida a aquest sector de la Bonanova. D’altres han destacat que els ocupants són “gent tranquil·la” i han celebrat que no hi ha hagut aldarulls al barri aquest dijous.

Els Mossos d’Esquadra ja han accedit als dos edificis, però no s’han estalviat el llançament d’objectes com ampolles, runa o pilotes de golf. Els agents han treballat protegits des d’una gàbia.