El president del Grup Municipal de TriasxBCN, l’exalcalde Xavier Trias, ha felicitat els Mossos d’Esquadra per com s’ha fet el desallotjament dels edificis d’El Kubo i La Ruïna. “Avui el desallotjament s’està fent ben fet, tal com s’ha de fer”, ha dit en una xerrada amb estudiants de periodisme al campus del Poblenou de la UPF.

Trias, de fet, ha anat més enllà i s’ha referit a la seva actuació com a alcalde durant el desallotjament de Can Vies, el maig del 2014. “Hi ha cops que intentes fer-ho ben fet i et surt malament. Jo vaig fer el desallotjament de Can Vies i em va sortir fatal”, ha admès.

Mani qui mani en aquesta ciutat hi ha d’haver ordre”
Xavier Trias, president del Grup Municipal de TriasxBCN

Xavier Trias ha respost així a un alumne de periodisme que li ha preguntat si creia que Collboni l’havia superat “per la dreta” com a “candidat d’ordre”. “No. Fa coses que jo hagués fet”, ha respost. “No crec que em superi en aquest sentit. No és una qüestió de dretes o esquerres. Mani qui mani en aquesta ciutat hi ha d’haver ordre”, ha afegit. Pel president del Grup Municipal de TriasxBCN és important que l’alcalde confiï en les forces d’ordre públic i que aquestes se sentin reforçades.

L’exalcalde ha estat el primer polític de l’Ajuntament a valorar l’actuació policial d’aquest matí a la Bonanova.

Plegarà d’aquí a “dos o tres mesos”

En la mateixa trobada amb els alumnes universitaris, Trias ha explicat que plegarà d’aquí a dos o tres mesos, un cop s’hagi “aclarit en quina situació queda l’Ajuntament de Barcelona”. Ha afegit que serà aleshores quan quan prendrà “la decisió d’anar-me’n a casa a jubilar-me, que ja m’ho mereixo“. Ha afegit que no es tornarà a presentar, perquè ja té 77 anys i “no té cap sentit”.